Over ons

Queer Crips – Real Peope is een serie vóór en dóór queer mensen met een fysieke handicap.

Yette Rohde en Mir Marinus zijn de betrokken kunstenaars, met Ingrid Sewpersad (grafisch vormgeving) en Zorah Michels (projectcoördinatie) als ondersteunend team.

Beeldend kunstenaar Yette Rohde aan het werk.

Yette Rohde

Yette (zij/haar) is beeldend kunstenaar. Afgestudeerd aan Artez (vrije kunst), met een achtergrond in beeldende therapie, en masterclasses gevolgd te hebben bij de Wackersacademie, beschikt Rohde over brede kennis en vaardigheden. Lesgeven is een wezenlijk onderdeel van haar praktijk, waarbij ze oog heeft voor de ontwikkeling van haar cursisten, en haar kennis en passie voor het ambacht overdraagt. Met haar werken weet Yette vaak een onderstroom uit te drukken, waarmee ze meer over weet te brengen dan alleen dat wat je ziet. Meer weten? Kijk op Yette’s website of op de website van Atelier Rohde.

Mir Marinus (rechts) tijdens een interview.

Mir Marinus

Mir (die/diens, hen/hun) is woordkunstenaar. Het dagelijks leven wordt grotendeels gevuld bij een mensenrechtenorganisatie, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en schrijven moet altijd. Dat krijgt vorm in poëzie, spoken word of in performatieve installaties. Een achtergrond in gender studies is daarbij een belangrijke invloed in hun werk. In de serie Queer Crips – Real People heeft hen veel gebruik gemaakt van contrasten om het mooie, rakende of kwetsbare te accentueren. De kracht van de serie in het geheel is benut om de diversiteit van de groep te laten zien.


Ondersteunend team
Zorah Michels

In het dagelijks leven stuurt Zorah Michels (zij/haar) teams aan met neurodiverse ICT’ers als projectleider bij Specialisterren. Bij qcrp is ze projectcoördinator en dé spin in het web. Contacten leggen met locaties, deelnemers informeren, afspraken maken, formaten noteren, en onze vergaderingen structureren – you name it, she did it all. Zonder haar was het project simpelweg niet mogelijk.

Ingrid Sewpersad

Ingrid Sewpersad (zij/haar) is beeldend kunstenaar én een begenadigd grafisch vormgever met ruim 30 jaar ervaring in het vak. Met alle liefde vertrouwden we haar onze werken dan ook toe. Want spannend is dat wel, jouw kunst uit handen geven! Die spanning bleek nergens voor nodig. Ingrid wist woord en beeld zo te integreren dat ze elkaar ondersteunen, verdiepen en complimenteren. En dan ook nog eens een prachtig logo toe. Meer weten over Ingrid? Bekijk haar website.

Het hele projectteam, inclusief Loesje de lieve hond (links onder)
error: Content is protected !!